Experiencing problems when you load the SOLIDWORKS Toolbox add-in?

Article by Vipanjot Kaur, CSWP updated August 19, 2017

Article

Sometimes when you launch SOLIDWORKS and try to load SOLIDWORKS Toolbox Library or Utilities add-in, SOLIDWORKS delivers a message stating “You appear to have experienced problems the last time you loaded the SOLIDWORKS Toolbox add-in”.

Load SOLIDWORKS Toolbox add-in error message

SOLIDWORKS Message

Two options at this point:

  1. If you pick yes, continue to load Toolbox, SOLIDWORKS stops responding?!
  2. However, if you pick No, disabling Toolbox, everything seems to work fine.

This issue is only experienced in SOLIDWORKS 2017. This is a known issue and has been reported to SOLIDWORKS R&D team before.

This issue has been fixed in SOLIDWORKS 2017 SP4 which is scheduled to be released for the week of July 24th, 2017.

To avoid the issue in previous service packs of SOLIDWORKS 2017 you should delete the ‘tb_default.sldedb’ from ‘<C:\Users\<user>\AppData\Roaming\SOLIDWORKS\SOLIDWORKS 2017\Toolbox\data’.

Path for tb_default.sldedb

Path for tb_default.sldedb

Then re-launch SOLIDWORKS, you should have no issues adding the Toolbox Library or Utilities add-in.

Related Links

Get Certified SOLIDWORKS Services from Javelin

Javelin Experts can help you to:

Posts related to 'Experiencing problems when you load the SOLIDWORKS Toolbox add-in?'

Find Related Content by TAG:

Vipanjot Kaur, CSWP

Vip is a Certified SOLIDWORKS Professional (CSWP) and is based in our Oakville Ontario head office.